Tuesday, April 2, 2013

Diana Leesalu “Mängult on päriselt”

Diana Leesalu “Mängult on päriselt”


Autorist
http://lib.werro.ee/index.php/diana-leesalu.html
http://et.wikipedia.org/wiki/Diana_Leesalu
http://www.lavakas.ee/index.x?sisu=0&mida=248
http://www.linnateater.ee/inimesed/inimesed/diana-leesalu
http://www.va.ee/?iidee=105&leht=autor
https://www.facebook.com/diana.leesalu
http://dianx.blogspot.com/
https://twitter.com/diana_leesalu

Teosest
http://noortekirjandus.blogspot.com/2007/09/jakob-mngult-on-priselt.html
http://m2ngultonp2riselt.wordpress.com/
http://www.tnp.ee/sarjad?id=30&page=2
http://www.annaabi.com/m%C3%A4ngult-on-p%C3%A4riselt-kokkuv%C3%B5te-o.html
http://www.lastekas.ee/index.php?go=jutt&news_id=3324

Lugemissoovitus nr 1
See oli tegelikult üpriski masendav raamat, välja arvatud Mirjami tudengielu. Miku, Mirjami väikse venna elu oli väga kurb: kõigepealt läks ema ära, siis kiusati teda koolis ning lõpuks ta tapeti üldse ära. Samas muutis kirjeldatu sündmustiku kaasahaaravaks.
Mirjami elu mulle eriti ei meeldinud, ta jõi liiga palju, peaaegu iga hommik oli tal  pohmell.
Miku probleemid olid väga sügavad ja ega need ei lahenenudki, Mirjam pidas aga ainult pidusid ning pidas venda veidrikuks. Aga mulle siiski meeldis see raamat, kuna see oli väga liigutav ja põnev.
Ma soovitaksin teost kindlasti lugeda, kuna see räägib sellest, milliseks võib muutuda kiusatav inimene ning milline ei tohiks ühikaelu olla.

Lugemissoovitus nr 2
Käesolev raamat on kindlasti väga kaasakiskuv ja huvitav, kuid siiski ehmatavalt aus.
Raamatut läbis kaks liini: üliõpilasest õe ja tema  12-aastase venna elu. Õe “õppimine” ülikoolis muutus alkoholi ja kanepi tarbimiseks ning hommikuti ärkas tihti pohmakaga. Tema venda kiusatakse koolis suuremate õpilaste poolt, kuna ta isa on koolidirektor, kes hakkas jooma, kui ta naine välismaalasega kodust põgenes.
Raamat oli väga kaasakiskuv ja seda oli raske maha panna. Kuigi raamat oli umbes 250 lehekülge pikk, möödusid need liigagi kiirelt kahe õhtu jooksul. Soovitan soojalt kõigile, kuna võrreldes teiste kohustuslike teostega oli see raamat ka tegelikult nauditav.

Lugemissoovitus nr 3
MInu arvates oli “Mängult on päriselt” natukene igav . Seal oli küll ootamatuid juhtumeid, aga need polnud kaasahaaravad. Peategelased olid ühekülgsed ning paljud sündmused ettearvatavad. Mul ei tekkinud soovi seda ise lugeda, vaid lugesin seda sellepärast, et see oli kohustuslik. Oleks võinud olla rohkem põnevamaid sündmusi ja minu arvates ei olnud autori lõpplahendus, see et Mikk sillalt alla kukkus, päris asjakohane. Ma oleksin soovinud midagi loetamavat, paljudel lehekülgedel ei kirjeldanud mitte midagi, vaid oli lihtsalt tühi jutt. Kui mina oleksin olnud raamatu autor, ei oleks ma teinud teosele taolist lõppu.

Mai Narva, Sven Ervin Paap, Samuel Rüsse (GAG)

No comments:

Post a Comment