Tuesday, April 2, 2013

Heli Künnapas “Lõpupidu”


Heli Künnapas “Lõpupidu”


Autorist
http://www.kuusefarm.eu/heli-kunnapas-cv/
http://kynnapaz.blogspot.com/
http://www.parnupostimees.ee/715254/halinga-naiste-romaanikasikirjad-lahevad-trukki/
http://naistemaailm.ee/inimesed/inimesed/3B52/

Raamatust
http://www.kuusefarm.eu/heli-raamatud/
http://blogistaja.wordpress.com/2011/03/02/heli-kunnapas-lopupidu/
http://www.annaabi.com/L%C3%B5pupidu-Heli-K%C3%BCnnapas-m64226.html
http://midaheliluges.blogspot.com/2011/02/h-kunnapas-lopupidu.html
http://yukilugemisp2evik.blogspot.com/2011/06/lopupidu-heli-kunnapas.html
http://www.tnp.ee/raamat?id=1083
http://www.lastekas.ee/index.php?go=jutt&w=104&news_id=3188

Lugemissoovitus nr 1
Raamat oli väga põnev, haarav ja seda oli hea lugeda, sest teos läks lugedes kiiresti. Raamat sisaldas palju noorteprobleeme: suhteid vanematega, peod, poissõbrad/tüdruksõbrad, suhted klassikaaslastega, kaklused.
Peategelasteks olid Raili, Marcus, Roomet, Kiku ja Maret. Alguses räägiti ainult sellest, kuidas nad 12. klassis õpivad ja siis järsku läks põnevaks ja tuli lõpp. Lõpp oli kurb, sest üks põhitegelastest suri, kuna ta peksti läbi ja talle tekkis tromb, mis ta tappis.

Lugemissoovitus nr 2
Mina soovitaksin seda raamatut kindlasti lugeda. Selle sündmustik oli väga põnev ning ma ei saanud raamatut käest panna, sest alati tahtsin teada, mis hakkab edasi saama. See raamat viis mind väga kaasa ja iga lõiguga tuli mul silme ette pilt sündmuskohast. Tänapäeval on noored hoopis teistsugused kui varem. Nad proovivad igal viisil viilida koolitööst ja pingutavad üle pidudega, joomisega ning suitsetamisega.
Valisin raamatu täiesti juhuslikult, kuid olen üllatunud, et mulle see nii väga meeldis. Selliseid tüdrukuid, nagu oli Raili, leidub kindlasti ja selliseid poisse nagu Marcus ja Roomet on samuti olemas. Mulle meeldis, et ei ole kirjutatud asju, mis võib-olla poleks kunagi võimalik toimuda ja on jäädud lihtsaks, kuid huvitavaks sisu poolest.

Lugemissoovitus nr 3
Minu arvates on see väga tore raamat, kindlasti soovitan seda kõigile.Selles teoses on palju noortega seotud probleeme, mis muudab sisu kaasahaaravaks, seiklusrikkaks. Mina isiklikult lugesin selle raamatu ühe päevaga läbi ning lihtsalt ei suutnud seda käest ära panna. Praegu loen ühte teist noorteromaani ja see pole pooltki nii põnev kui  Heli Künnapase poolt kirjutatud “Lõpupidu”. Tänapäeval leidub ka kindlasti selliseid noori, nagu olid need peategelast. Tõesti väga huvitav raamat.

Lugemissoovitus nr 4
Minu arvates oli raamatut väga huvitav lugeda, kuna sain selle läbi vaid kahe päevaga, pidi see kaasahaarav olema. Mulle meeldis, et raamatus käsitletud sündmused vaheldusid kiirelt, seega ei hakanud vahepeal igav, mis takistas mul raamatut käest panemast. Igal tegelasel oli oma iseloom, mis tegi osatäitja erililiseks ning asendamatuks.
Raamatus räägiti probleemidest, mis ümbritsevad ka paljusid noori tänapäeval. Hea oli lugeda tuttavatest olukordadest sõprade ja perekonna vahel ning vaadata, kuidas teised inimesed sellega toime tuleksid.
Ma soovitan seda raamatut igas vanuses lugejaile, sest vahet pole, kas raamatus olevad sündmused tulevad meelde tagantjärgi või valmistavad sind ette eesolevaks. See lugu aitab aru saada noortest, suhetest ning ohverdustest, mida tehakse armastuse nimel, samuti näitab see, et igal ilusal lool pole õnnelik lõpp, kuid vaatamata sellele läheb elu edasi.

Lugemissoovitus nr 5
Minu arvates oli “Lõpupidu” suhteliselt huvitav , kuid  osas kohtades olid tegevused ettearvatavad. Peategelased olid küll huvitavad, kuid nende tegevused olid ühekülgsed ja kohati igavad. Minu arvates oleks võinud tegevused toimuda erinevates kohtades, mitte ainult tegevusest külas. Ma soovitan seda raamatut lugeda, ehkki teoses on paar ühekülgset kohta.

Sonja Marie Aaslaid, Teele-Riin Kodar, Markus Kiil, Berta Leibur, Viktoria Berting (GAG)

No comments:

Post a Comment