Friday, September 30, 2011

Kärbeste jumal, William Golding

William Golding

KÄRBESTE JUMAL

Autorist
http://et.wikipedia.org/wiki/William_Golding
http://en.wikipedia.org/wiki/William_Golding

Sisu
http://www.aabits.net/konspektid/karbeste_jumal.htmhttp://www.blogger.com/img/blank.gif

Lugemiskontroll
http://miksike.net/documents/main/lisa/8klass/1teema/kirjandus/lugemiskontroll.htm



Vaata lisa siit: http://www.youtube.com/watch?v=pmihAkEtjyo&feature=related

Õpilaste arvamusi:
1) Raamat algas lennuõnnetusega, mille käigus sattus palju poisse asustamatta saarele. Algul püüdsid pidada koosolekuid, kuid peale seda, kui laev mööda sõitis ilma märgutuld nägematta tekkisid poiste vahel suuremad tülid. Jack moodustas oma suguharu ja sellega liitus enamus poisse. Jacki ja ta kaaslaste peamiseks tegevuseks olid küttimine ja tantsimine. Raamatu peategelased Ralph ja Põssa olid aga samal ajal säilitanud mõistuse ja püüdsid lõket üleval hoida. Lõpuks aga suri Põssa ja ka Ralph oli ohus kuid enne kui Jacki kamp ta ära jõudis tappa päästeti lapsed saarelt ära.
2) Minu lemmikkatkend oli raamatu lõpus, kui mereväeohvitser suure suitsu peale saarele tuli. Mereväeohvitser siis rääkis veidi Ralphiga ja ja uuris, mis seal toimub. Ralph mõtles veidi selle peale, mis seal saarel kõik oli toimunud ning tal hakkasid pisarad voolama. Ka teistele poistele tulid pisarad silma ning ühinesid nutulauluga. Ohvitser lasi poistel end koguda ning siis läksid nad kõik sealt saarelt minema.
Mulle meeldib see katkend, sest Ralph põgenes kogu hingest Jacki ja temale alluvate poiste eest ning mõtles, et nad saavad ta kätte ja ta sureb. Kuid tema õnneks tuli mereväeohvitser ning päästis ta, Ralphil vedas tohutult. Meeldis, et raamat lõppes kokkuvõttes hästi.
3) Ohvitser kujutles endamisi saare läbiotsimist, mis tal ees seisis. "Mina oleksin küll arvanud," ütles ta, "et kamp inglise poisse... te olete ju kõik inglased... näitab ennast paremast küljest... see tähendab..."
"Alguses oligi nii," vastas Ralph, "enne kui..."
Ta jäi vait.
"Me olime siis veel kõik koos..."
Ohvitser noogutas julgustavalt.
"Ma tean. Tore pilt küll. Nagu "Korallisaares"."

No comments:

Post a Comment