Friday, September 30, 2011

Kolm musketäri, Alexadre Dumas

Alexandre Dumas vanem

KOLM MUSKETÄRI



Autorist:
http://et.wikipedia.org/wiki/Alexandre_Dumas_vanem
http://en.wikipedia.org/wiki/Alexandre_Dumas

Raamatust
http://et.wikipedia.org/wiki/Kolm_musket%C3%A4ri

Sisukontroll
http://www.miksike.ee/docs/lisa/3musketari_vilmaharmik.htm

Filmid kinos:

3D



Inglise versioon



Vene versioon


Õpilaste arvamusi:
1) Raamat räägib sellest, et peategelane D'artagnan tahab saada musketäriks ja selle pärast läheb ta ka Pariisi. Seal saab ta sõbraks kolme musketäriga - Athose, Porthose ja Aramisega. Siis juhutub D'artagnani ja tema sõpradega igasuguseid sündmusi, millest tuli ka veidi pahandusi, kuid kõik sai korda. Seejärel kinkis kuningas äralepitamiseks kuningannaga teemanditest kaelaehte. Kuninganna oli mälestuseks andnud selle Inglismaa kuningale ning ühel päeval korraldas kuningas balli ja palus seda ehet kuningannal kanda. Kuna ehet oli kohe vaja palus Pr.Bonacieux D'artagnanil Inglismaale sõita. Nii nagu kuninga teenja ütles, nii D'artagnan tegigi ja tõi selle teemantehte tagasi Pariisi. Ja raamat lõppeski sellega, et kuulutati välja Inglise ja Prantsuse vaheline sõda.
2) Lemmikkatkend oli üpris raamatu alguses, kui D'artagnan lubas kõigi - Athose, Porthose ja Aramisega järjest võitlema minna. Ning iseendamisi siis mõtles, et nad on niii kõvad musketärid, et niikuinii võitleb esimesega ära ja siis on temal ots peal ja teistega enam võitlema ei peagi. Kuid kõik lõppes hästi ja nad ei võistelnudki omavahel ning peale seda said nad lahutamatuteks sõpradeks.
3) Tsitaat: ''Üks kõigi ja kõik ühe eest!''- see oli nende musketäride deviisiks, mis neid veel rohkem ühendas. Ja nad ütlesid seda alati, ennem kui kellegagi võistlema läksid.

No comments:

Post a Comment