Friday, September 30, 2011

Väike Prints, Antonie de Saint-Exupery

Antonie de Saint-Exupery

VÄIKE PRINTS
Autorist
http://et.wikipedia.org/wiki/Antoine_de_Saint-Exup%C3%A9ry
http://en.wikipedia.org/wiki/Antoine_de_Saint-Exup%C3%A9ry

Raamatusthttp://www.blogger.com/img/blank.gif
http://en.wikipedia.orghttp://www.blogger.com/img/blank.gif/wiki/The_Little_Prince
http://home.pacific.net.hk/~rebylee/text/prince/contents.html

Multifilm



2ne osa: http://www.youtube.com/watch?v=pvjRdbUNtEM&feature=related
3mas osa: http://www.youtube.com/watch?v=fo_uqqkVo_c&feature=related

Film



Õpilaste arvamusi:
Raamat Väike prints räägib poisist kellele meeldis joonistada , kui täiskasvanud ei saanud ta joonistustest aru. Täiskasvanud soovitasid tal tegeleda matemaatika, grammatika ja ajalooga. Nii otsustas poiss hakata piloodiks. Kuid ühel päeval kui ta lendas lennukiga oli mootoris midagi katki läinud. Ta kukkus Sahara kõrbesse. Seal ärgates kohtas ta Väikest printsi. Raamatus olid nad koos ühel planeedil kus oli lill ja kolm vulkaani millest üks kustunud.Väike prints hoolitses seal lille eest. Roosi. Hiljem asusid nad teele et uurida mis teistel planeetidel toimub. Nad kohtusid kuninga, joodiku, uhkeldaja, ärimehe, laternasüütaja ja maadeuurijaga. Viimasena külastasid nad planeeti Maa. Seal kohtus Väike prints rebase, mao ja jahimehega. Rebase prints taltsutas ära kuna rebane ise tahtis seda. Raamatu lõpus nõelas madu printsi ning ta hing läks tagasi tema planeedile.
Mulle meeldis see koht kus ta näitas täiskasvanutele oma pilti ja nad ei saanud aru. See meeldis sellepärast kuna seda kohta lugedes oli autoril õigus et täiskasvanud ei mõista alati lapsi.
Tsitaat: Ainult südamega näed hästi, kõige tähtsam on silmale nähtamatu.Asjades on rohkem, kui pealtnäha paistab.Kuna see oli terve raamatu põhimõte ja see on ka hästi sõnastatud ning tõsi.

No comments:

Post a Comment